Castell d'Aro s'omple de música a través de 18 grups de caramelles

Coincidint amb la Festa de les Pasqüetes, 18 grups de caramelles arriben a Castell d'Aro per omplir de música el nucli antic de la vila. Després de l'exitós festival, els integrants de la Federació de Cors de Clavé han seguit amb un dinar de germanor i sardanes.

18 grups de caramelles d'arreu de Catalunya es troben al nucli antic de Castell d'Aro per omplir la vila de música amb cançons com L'emigrant i Nit de Pasqua. Per altra banda, la melodia del Cant del Poble, ha estat la predilecta a l'hora de fer el cant grupal per part dels integrants de la Federació de Cors de Clavé, una organització que representa el conjunt de societats corals fundades per Josep Anselm Clavé durant el segle xix per tal d'elevar la cultura dels obrers mitjançant la música i el cant, i que actualment la formen 160 societats corals i 5000 cantaires.

En aquest cas, en comptes de recórrer els carrers, els participants d'aquest acte, el qual estava dins la programació de la Festa de les Pasqüetes, han actuat en 3 escenaris instal·lats en diferents punts del municipi, com la Porta de l'Església, el fossar i la plaça de Lluís Companys. A continuació, la banda sonora de la Pasqua ha seguit amb un dinar de germanor i sardanes.

Des de la sacsejada de la pandèmia, molts grups i colles s'han difós, i l'oferta cultural sovint més orientada al turisme, tampoc ha ajudat massa a aquest tipus de celebracions. Així, aquesta cita és una oportunitat única per retrobar-se i recuperar una tradició que en molts punts, especialment de les comarques gironines, s'ha anat perdent. I per si no n'hi havia prou, amb un doble somriure a la cara, ja que el Pessebre Vivent de Castell d'Aro ha guanyat el premi Clavé 2022, a millor producció de cultura popular no coral.

Aquest any, els cantaires de la Coral de la Vall d'Aro, en comptes de cantar, han estat els organitzadors de l'esdeveniment. De fet, darrere d'aquesta trobada hi ha una gran feina que aparentment no es veu, com per exemple organitzar-se i parlar amb cadascuna de les corals abans de la trobada, mirar que no hi hagi repeticions al repertori de cançons, mirar l'estructura de l'esdeveniment, les persones que hi assistiran o alguna coral que necessiti ajuda per pujar algun instrument pesat a dalt de l'escenari, entre d'altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura