"Els objectes (ens) parlen" mostra els treballs del fons de reserva

Us proposem una nova exposició temporal que ofereix el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Es tracta de la mostra "Els objectes (ens) parlen" on podeu conèixer els fons d'etnologia en què treballen les restauradores, però també difondre la feina que fan els professionals als fons de reserva del museu.

Els Museus ensenyen molts objectes a les seves sales expositives, però molts altres queden guardats als magatzems i, per tant, no tenen l'oportunitat de ser ensenyats tot i que igualment s'estudien, es conserven i es restauren. Precisament l'exposició "Els objectes (ens) parlen" vol mostrar i ensenyar alguns dels treballs i peces que es troben al fons d'etnologia del Museu de la Mediterrània.

Aquesta és la segona col·lecció més important d'objectes que guarda el Museu de la Mediterrània i està conformada a partir de donacions des dels anys 70 d'objectes d'oficis antics i artesanals com l'ofici de carreter, boter, espardenyer o escloper. És un dels més complexos, ja que hi trobem elements de fusta, cuir, roba, vidre, alumini o coure. Materials molt diversos i que requereixen diferents tècniques de restauració i conservació.
 

El fons del Museu de la Mediterrània té 4 grans fons i en aquesta exposició el que presentem són les peces d'etnologia , les peces que expliquen el dia a dia dels nostres avantpassats, compostes de fusta, metall, cuir... De diferents elements que tant les restauradores i professionals del fons de reserva han de tenir més cura". - Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània

Trobem per exemple aquest banc d'escloper i altres elements relacionats amb els esclops. També trobem per exemple una màquina d'engrunar, barrines, destrals, l'element bigoti cega o un jou. La intenció de l'exposició és difondre tots aquests objectes relacionats amb els oficis, els seus noms o singularitats locals, però també donar a conèixer la feina que fan els restauradors en els diferents objectes, per exemple, descobrir què és una cambra d'anòxia i perquè monitoritzen la temperatura i la humitat dels espais de reserva

Uns treballs que es fan gràcies a formar part de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, de la Xarxa de Museus d'Etnologia i antena de l'Observatori del Patrimoni Etnològic de Catalunya.

L'exposició "Els objectes (ens) parlen" és temporal i es pot visitar al Museu de la Mediterrània fins al 5 de febrer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura