Sant Feliu presenta la recerca del catàleg raonat de l'artista Josep Albertí

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha presentat la recerca del catàleg raonat sobre l'obra pictòrica de Josep Albertí Corominas, un dels artistes més rellevants de la pintura catalana de la segona meitat del segle XX. Actualment, encara s'està treballant en la preparació d'aquest catàleg a partir de la recerca realitzada entre els anys 2020 i 2022.

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ha presentat la recerca del catàleg raonat sobre l'obra pictòrica de Josep Albertí Corominas, un dels artistes més rellevants de la pintura catalana de la segona meitat del segle XX.

Actualment, s'està treballant en la preparació d'un catàleg raonat a partir de la recerca realitzada entre els anys 2020 i 2022, amb l'objectiu d'ampliar el coneixement sobre el patrimoni de Josep Albertí i en la documentació del màxim d'obra existent, sobretot en la més valoritzada que és la pintura sobre tela.

A més de revisar l'important fons del museu guixolenc, Bernat Puigdollers, com a investigador especialista, té l'encàrrec de contactar amb les persones d'edat avançada que varen poder relacionar-se amb l'artista i amb col·leccionistes coneguts, per tal de localitzar el màxim d'obra de Josep Albertí en mans privades.

Aquest catàleg ha de permetre posar en el panorama de la història de l'art català el nom de l'artista perquè sigui estudiat i valorat en el nivell que es mereix i sigui reconegut a escala mundial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura