La 27a Trobada Gegantera de Palamós fa escalfar els motors de cara la Festa Major

Palamós

Data: 18/06/2023

S'acosta l'estiu i ja tenim aquí la Festa Major de Palamós. La vila ja ha començat els actes festius i un d'ells ha estat la 27a Trobada Gegantera, que ha portat els balls dels gegants pels carrers del centre de la localitat. Una trobada que ha comptat amb la participació d'altres colles de la província i que ha demostrat que els palamosins i palamosines tenen moltes ganes de festa.

Si hi ha un so que s'identifica amb la Festa Major, aquest és el de les gralles dels gegants. Palamós ha viscut la 27a Trobada Gegantera on la Colla Gegantera i Grallers de Palamós ha fet escalfar motors als palamosins i palamosines de cara a la setmana de festa. Una cercavila que ha captat l'atenció de veïns que els han acompanyat des de l'inici i d'altres que s'hi han sumat durant el recorregut. Una trobada que el que busca és crear esperit festiu al municipi i que la colla s'ho pren amb moltes ganes.

Als geganters palamosins els han acompanyat les colles geganteres de Sant Feliu de Guíxols, Maçanet de la Selva, Castellbisbal i Caldes de Malavella. D'aquesta manera, des del món geganter el que es vol aconseguir és que diverses formacions participin en les festes majors de diferents poblacions, mantenint viu l'esperit geganter.

En aquest cas, la colla palamosina ha estat l'amfitriona, portant a la resta de gegants pels diferents carrers del nucli antic de Palamós.

La Colla Gegantera i Grallers de Palamós tornaran a sortir al carrer el divendres 23 de juny. Ho faran abans del pregó de festes al Parc del Convent dels Agustins, on faran el ball de protocol. Després d'aquest acte, els gegants de Palamós tornaran a sortir al carrer per la processó del Carme i al setembre a diferents localitats gironines.

Abans, com a tots els palamosins i palamosines, els tocarà gaudir de la seva Festa Major.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura