Apareixen noves restes de l'antiga muralla medieval de La Bisbal d'Empordà

Intervé: Enric Marquès, alcalde 

La Bisbal d'Empordà podrà ampliar la documentació sobre el seu Patrimoni Històric gràcies a les obres del carrer Ample, que han deixat al descobert detalls fins ara desconeguts de l'antiga ciutat medieval. 

Ja l'any 2014 van aparèixer trams de l'antiga muralla defensiva que datava del Segle XIV i en aquesta ocasió ja es tenia sospita que podien aparèixer nous elements. De moment s'han detectat dos punts d'interès, l'un a l'entrada del Carrer sant Jaume on ha aparegut un mur vertical que podria formar part dels contraforts de l'antiga entrada a la ciutat. L'altre punt es trobaria al Carrer Valls d'en Colomer i consistiria en un mur atalussat amb una inclinació i pendent. 

Les troballes no haurien d'afectar el transcurs de les obres, que està previst que s'allarguin fins el mes de desembre, ja que un cop s'hagin documentat es tornaran a enterrar. 

La muralla de la Bisbal ha estat declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. Si bé la major part de l'antiga fortificació no és visible hi ha parts que sí que ho són, com ara el portal del carrer de la Riera.  Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura