Últims dies per enllestir les carrosses pel Carroussel Costa Brava a Palafrugell

Palafrugell

Data: 30/05/2019

INTERVENEN: Eduard Gaviña i Aleix Campos, carrossaires

Falta poc més d'una setmana perquè els carrers de Palafrugell s'omplin de festa amb carrosses i comparses d'arreu de Catalunya, i és que el Carroussel Costa Brava arriba per 57è any al municipi.

Enguany el Carroussel té lloc el diumenge 9 de juny, però pels carrossaires ja fa mesos que es respiren aires de carnaval. Darrere les carrosses que es veuen a la rua, totes elles d'un alt nivell artístic únic a Catalunya, hi ha molta feina prèvia. Esculpir, soldar, enganxar o pintar són algunes de les feines en què els membres de les colles es tornen tots uns experts.

La nau on es realitzen les carrosses s'emplena de gom a gom un cop acabada la jornada laboral i durant tot el cap de setmana. La presència de gent creix a mesura que avança el compte enrere pel Carroussel, de la mateixa manera que ho fan els nervis i les ganes de desfilar i lluir la feina feta. Per les set colles palafrugellenques (Garnatxa, E.K.S.I, Trompats, Imaginació, Incorrectes, Dàlmates i Confetti) aquests últims dies previs a la rua són sinònim de passar hores i hores a la nau tant per enllestir tots els detalls com per fer família.

Les Festes de Primavera són possiblement una de les festivitats més arrelades i de major tradició de Palafrugell. Aquesta celebració, que té els seus orígens en la prohibició del carnaval l'any 1963, s'ha convertit en tot un esdeveniment per al municipi que implica a tota la població, dels més grans als més petits.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura