Suspesos els carnavals 2021 de Sant Feliu, Platja d'Aro i Santa Cristina

Suspesos els carnavals 2021 de Sant Feliu, Platja d'Aro i Santa Cristina
Els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i de Santa Cristina d’Aro anuncien l’anul·lació de les seves rues de Carnaval en cadascuna de les poblacions i que s’haurien celebrat divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 de febrer de 2021 respectivament, per responsabilitat davant la situació de la pandèmia de la Covid-19, per evitar aglomeracions i garantir la seguretat tant del públic com dels participants. Una decisió consensuada conjuntament pels tres consistoris i les Federacions o Associacions de Colles de Carnaval, que conjuntament en representen 44. Els tres Carnavals fa anys que estan agermanats i treballen conjuntament per coordinar diversos aspectes logístics i organitzatius alhora que garanteixen la participació de totes les colles de cada població en la seva rua on els Reis i les Reines Carnestoltes també hi tenen un lloc d’honor encapçalant la desfilada.
 
La cancel·lació se centra, de moment, en l’acte de la Rua, l’esdeveniment més multitudinari de cada celebració amb una mitjana de 60 colles d’arreu de les comarques de Girona, amb 4.000 participants desfilant com a Comparses o com a acompanyants de les Carrosses i amb desenes de milers de persones de públic. A partir d’ara, cada població estudiarà diverses possibilitats per mantenir l’esperit i la tradició del Carnaval amb propostes de petit format, virtuals o imaginatives, però centrades en el gaudi dels seus propis conciutadans, evitant així l’efecte crida que representa un espectacle de música, llum i color com són les rues de la Costa Brava centre. La decisió s’ha pres coordinament després de diverses setmanes de treball entre els tres consistoris tot respectant també el calendari de trobades i de procés intern a cada ciutat a l’hora de prendre posició.
 
L’anticipació en la presa de la decisió, també facilita diversos aspectes. D’una banda, s’aclareix la situació per a les colles carnavalesques en el moment de l’any -sis mesos abans de les rues- en què inicien els projectes de disseny de vestuari, elaboració de coreografies i construcció de carrosses; i així s’eviten esforços en va i alhora es garanteix l’estalvi en unes despeses econòmiques sense recorregut. De l’altra, els ajuntaments de cadascuna de les ciutats podran planificar la programació d’activitats tenint present aquesta nova realitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura