Itineraris per connectar el territori amb els ciutadans

El refugi del Puig amaga moltes històries i visitar-lo és una bona manera per conèixer-les millor. Això és el que volien fer els visitants de l'itinerari Sant Feliu en Guerra, que va mostrar dos dels indrets relacionats amb la Guerra Civil al municipi ganxó com el Refugi del Puig i el niu de metralladores. Una visita que permetia conèixer la història d'aquestes construccions i ser conscients del que va significar la guerra i el patiment dels ciutadans quan s'hi havien de refugiar.

La visita al Refugi del Puig va anar a càrrec de l'Isidre Ribera. Ell ha viscut al barri del Puig tota la vida i coneix totes les històries que els veïns i veïnes van viure en aquest refugi. A banda de la història, l'Isidre també va explicar anècdotes i mostrar fotografies de com era la ciutat 80 anys enrere. La seva vida al barri ha fet que s'impliqui en aquestes visites per parlar de tot el que s'hi ha viscut.

Separats en dos grups, tothom va poder entrar al refugi i veure un dels espais on els ganxons es refugiaven dels bombardejos. Un refugi estret i amb poca alçada on els ciutadans s'hi podien passar hores fins que havia passat l'alerta. Tot això acompanyat d'un testimoni que els resolia tots els dubtes i explicava mil i una curiositats de com eren les estones dins el búnquer.

La segona visita va ser la del niu de metralladores. Un espai clau per evitar el desembarcament de la flota franquista i que són un dels aspectes més desconeguts de la guerra. Amb l'Adrián Cabezas com a guia, els participants de l'itinerari van poder veure in situ el niu de metralladores i conèixer el passat de tots els nius de la costa catalana.

Dos indrets que són especials pel fet de ser visitables

El proper itinerari mensual a càrrec del Museu d'Història és el Taller de prehistòria el 12 de febrer i es poden reservar a través del telèfon o correu electrònic del museu.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura