La Vila-Casas reivindica l'obra de Josep Clarà a Can Mario

La Vila-Casas reivindica l'obra de Josep Clarà a Can Mario
Palafrugell

Data: 22/07/2020

Intervenen: Cristina Rodríguez, Comissària Exposició Clarà; Tània Font, Artista; Àlex Susanna, director d'Art Fundació Vila Casas

Josep Clarà és un dels grans escultors catalans del Segle XX, oblidat en la Barcelona  post-olímpica


La Fundació Vila Casas reivindica el llegat de l'escultor Josep Clarà en una mostra d'una seixantena de peces de les quals 10 són inèdites.
Es tracta d'una mostra en dues sales que evita un recorregut cronològic i que la comissària, Cristina Rodríguez, subratlla com un refugi i bàlsam en temps d'incertesa pel coronavirus.

L'exposició aprofundeix en l'obra d'un dels grans escultors contemporanis catalans les peces del qual va ser molt rellevant als anys 20 i 30, i que la Barcelona post-olímpica va esborrar i oblidar. L'obra de Clarà parteix del simbolisme per derivar cap a propostes d'arrel clàssica i mediterrània vinculades amb el neucentisme.

L'exposició presenta mirades múltiples amb la voluntat de propiciar una reflexió sobre l'art, la bellesa, el taller de l'artista, la relació amb els mecenes i l'obra pública o també la relació amb les models i la figura humana.
 

El contrapunt contemporani el posa Tània  Font


El contrapunt a l'obra de Clarà el posa la palamosina Tània Font. Una artista que exterioritza inquietuds personals i universals a través de les seves escultures i que sota el títol de Mecànica Interna és l'altra proposta expositiva de la Vila Casas Can Mario.

Les dues exposicions es podran veure fins el 29 de novembre.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura