Palamós inaugura una exposició sobre l'univers dalinià i la barraca de Castell

Palamós

Data: 23/06/2021

El Triangle Dalinià és ben conegut i passa pel Baix Empordà. Però el que segur que ja no coneix tanta gent és que aquest Baix Empordà no es refereix a Púbol, sinó també a Palamós. I és que a la platja de Castell el pintor empordanès hi va deixar la seva petja en forma de barraca.

Coincidint amb la Festa Major la Capella del Carme acull l'exposició Barraca Onírica: Dalí, Joan Vehí i la creació contemporània. Una exposició que s'ha inaugurat aquest mateix dijous a les set del vespre. Una exposició gratuïta.

Una mostra artística on es posa de manifest l’arquitectura singular de la barraca que el reconegut artista empordanès va dissenyar prop de la platja de Castell de Palamós.

Basada en diversos eixos que vinculen la figura de Dalí amb conceptes i persones com Palamós, Josep Maria Sert, Puig Palau, Joan Vehí o la creació contemporània, l’exposició La barraca onírica: Dalí, Joan Vehí i la creació contemporània és una recreació onírica del que s’hagués pogut crear a dins de la barraca que el mecenes Albert Puig Palau va construir per Dalí després d’arribar a un acord amb l’artista internacional Josep Maria Sert. Així doncs, la instal·lació pretén entrar a la psique i l’imaginari de Dalí, i està creada a partir de les imatges i els objectes del fons de la Fundació Joan Vehí, que va ser fotògraf, fuster de confiança i amic del geni empordanès i el va retratar en la més íntima proximitat. L’exposició es completa amb el muntatge artístic d’Enric Ansesa, coneixedor de l’univers figuerenc, i de les fotografies de Francesc Guillamet, que  que retrata una barraca en blanc i negre, per dins i per fora, a la qual s’accedeix per una porta en biaix, que ben bé podria ser una metàfora del que esdevindria l’univers dalinià.

Càmera: Gerard Rius
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura