Els acudits d'Eugenio tornen als escenaris

Baix Empordà

Data: 27/09/2018

L'escenari del Club Capitol acull el llegat del còmic Eugenio. Amb el popular "Saben aquel que diu..." s'ha titulat aquest espectacle que esdevindrà el darrer projecte amb el que es recordarà un dels humoristes més coneguts a Catalunya. Fa 10 anys que el seu fill Gerard Jofra treballa per complir la voluntat del seu pare que era que tothom conegués els acudits que ell mateix escribia i que mai va poder reproduir. Es va passar anys plasmant en una setantena de llibretes milers d'acudits. L'espectacle que  es va estrenar aquest dimecres i que durant tots els dimecres fins a final d'any es pot veure en el teatre barceloní és un extens repertori extret d'aquests quaderhs amb els que treballava Eugenio i que recullen material que mai va arribar a explicar a l'escenari així com els clàssics de tota la vida.

Gerard Jofra culmina amb aquest espectacle un tribut a Eugenio amb el que va treballar des dels 14 anys al seu costat però també a la seva mare, Conxita Alcaide, una gran desconeguda que va morir al 1980. Ja el mateix humorista en vida considerava que la que havia estat la seva dona es mereixia un homenatge dalt l'escenari com el que avui tenen els dos.

Tot i que de la seva vida privada, de l'Eugeni Jofra autèntic de quan baixava dels escenaris se'n sap ben poca cosa, sí que es coneix que va tenir un estret vincle amb el Baix Empordà on va passar llargues temporades, relacionant-se amb altres personalitats del món artístic com és el cas del pintor Manel Bea.

Amb aquest ReEugenio es tancarà l'especial homenatge de Gerard Jofra als seus pares. Un espectacle que girarà per tot Catalunya al llarg del 2019. La darrera oportunitat de reviure de la mà d'un actor els més de 4.000 acudits que va escriure al llarg de la seva vida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura