La 8a edició del Festival de Cinema de Begur "posa l'accent en el talent femení"


L'actriu sueca Ingrid Bergman presideix el cartell de la 8a edició del Festival Internacional de Cinema de Begur, que es celebrarà del 7 al 12 d'octubre. La programació de l'esdeveniment avui dia és un misteri, però els organitzadors han assegurat que la presència femenina es veurà accentuada, a través d'una jornada dedicada a les directores de curtmetratges.

Són les dones, qui prendran el protagonisme del Festival Internacional de Cinema de Begur. Ho exemplifica, a primera vista, el cartell de la 8a edició de la trobada. En concret, el presideix una instantània de l'actriu Ingrid Berman, protagonista a les pel·lícules de Casablanca i Gaslight, situada davant un mur, que segons els organitzadors, els recorda "el Castell de Begur".

Dins la programació, també s'organitzarà una jornada dedicada al talent femení, en aquest cas, enfocat exclusivament a les directores de curtmetratges.
 

Hem volgut apostar per visibilitzar a les directores i actrius del territori. Actualment, estem preparant un col·loqui amb totes elles - Clara Dato, directora

Així mateix, ha estat dissenyat per una dona, l'artista local Concep Gual, el renovat trofeu del festival batejat com a "Corall d'Or". Igual que a les anteriors edicions, la secció oficial competitiva es focalitzarà en el gènere de la comèdia.

Tanmateix, la trobada comptarà amb els apartats dedicats al curtmetratge, al cinema produït a l'àrea mediterrània, i a les pel·lícules de públic familiar. La seva programació encara no s'ha desgranat, però el director artístic, Santi Lapeira, ha avançat que hi haurà nombroses preestrenes i una important presència de cinema europeu.
 

La programació d'enguany comptarà amb importants preestrenes a l'Estat espanyol - Santi Lapeira, director artístic

L'esdeveniment es celebrarà del 7 al 12 d'octubre i comptarà amb la col·laboració de les escoles del municipi i, com a novetat, del Festival de Sitges. L'alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha volgut posar de manifest el caràcter "desestacionalitzador" de la proposta.

Com a puntada final, es retrà un homenatge a l'actor José Luis López Vázquez, assidu a les produccions de Berlanga, així com al compositor de projecció internacional Henry Mancini. En aquest sentit, el festival encara una nova edició, descrita pels seus impulsors com a "inclusiva i transversal", amb l'objectiu de fer partícip al conjunt de la ciutadania.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura