Palamós, Sant Feliu i Platja d'Aro s'acomiaden del Carnaval 2024

Avui és un dia trist. Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro s'han despertat ja sense Carnaval, després d'haver-se acomiadat ahir dels seus respectius Reis i Reines Carnestoltes.

En el cas de Palamós, la Reina Cris&Love es va afrontar dimarts al Judici Sumaríssim del Tribunal de la Rota, on va ser condemnada a mort per haver portat tants dies de gresca i disbauxa al municipi. En el seu testament, la Cris&Love va voler agrair la feina de totes les colles, de l'associació de carnaval, i especialment de les Arreplegades i del Rei.

A tot això, durant l'enterrament de la sardina va sortir al carrer per primera vegada Sant Botonàs, el nou patró del Carnaval de Palamós que va ser presentat en societat durant el Judici Sumaríssim.

Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols, la colla Els Grillats van convertir la seva simpàtica carrossa en una carrossa fúnebre, per retre homenatge al difunt Carnestoltes. El seguici mortuori va anar des de la nau dels carrossaires fins al Parc de les Eres, on es va celebrar la sardinada popular.

A Platja d'Aro el que es va fer és la tradicional desfilada de dol pels carrers del municipi. Les colles locals van passejar des de l'Ajuntament fins a la Biblioteca, guiant a la carrossa del Pimpons fins a la ubicació secreta on es cremaria a en Jordi, Rei dels Pimpons més engrescador, que entre vi i vi aixeca el pirulí. Després d'encendre la foguera, tots els assistents van celebrar plegats la sardinada. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura