40 colles i més de 2.000 persones participen en la rua de Carnaval de Calonge

Un any més els carrers de Calonge s'omplen de carrosses i una quarantena de colles inicien la rua amb sofisticades disfresses i una assajada coreografia. Tot i ser un ambient festiu, la feina s'amaga darrere és llarga i constant, així ho demostren les disfresses confeccionades al detall, la sincronització de les colles i les elaborades carrosses que pràcticament són art. Pot ser per aquest motiu, la imatge de carnaval ens enlluerna tant.

I ja tenim aquí l'acte central del Carnaval de Calonge: la seva gran rua, que s'ha celebrat aquest diumenge 26 de febrer a les quatre de la tarda i s'ha allargat fins al vespre, sota un cel ennuvolat. Tot i el fred, el vent i alguna que altre gota, la rua no ha defallit i les colles s'han mantingut al peu del canó donant el millor de si.

L'animada cercavila de carrosses i comparses ha traçat un recorregut per l'avinguda de Sant Jordi des del parc de Mas Barceló fins a la plaça de la Concòrdia, organitzada per l'Agrupació de Carrossaires Calongins.

Les colles, tot i trobar-se en un dels últims dies de carnaval, i per tant estar esgotades, han mantingut la mateixa energia. Aquest any la colla dels Floppys 2.0, que es va crear fa 5 anys i actualment la formen una quarantena de persones, han estat els encarregats d'ostentar el títol de rei i reina.

Amb un total de 40 colles i més de 2000 persones participants en la rua, el nucli de Calonge ha quedat emplenat de gent de gom a gom. Els participants han demostrat també, les sofisticades disfresses fetes a mà que han anat creant al llarg d'aquestes setmanes de forma idèntica, per a tots els integrants de la colla, que oscil·len entre 40 i fins a 120 persones.

El carnaval, no té edat, i així queda demostrat a la quarentena de colles on damunt de les seves carrosses, podem trobar infants, joves i gent gran. De fet, un cop t'inicies dins del món carnavalesc, diuen que ja no en vols tornar a sortir, i les idees i originalitat de les temàtiques, es van superant i millorant cada any que passa.

Després de la despertada carnavalesca de les colles locals, l'esmorzar a la pineda de l'Àvia Jovita i la bonica visita dels Carnestoltes a les residències de gent gran de Calonge, tal com es veu, l'exitosa rua ha comptat amb les mítiques colles com Floppys 2.0, Les Xulivert, la colla Xerinola, Tela Marinera, Les Cap i Cua i Els Gambats, entre d'altres. Amb aquest repertori, Calonge només pot encarar la recta final del Carnaval 2023 amb unes conclusions finals molt bones.

Aquest dimarts direm adeu fins a l'any vinent al Carnaval calongí, amb un espectacle infantil a càrrec de Soy la Fiesta, i l'enterrament de la sardina, amb la tradicional foguera i sardinada popular gratuïta que tindrà lloc als jardins del Castell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura