Els Dracs de La Bisbal celebren un Correfoc ple de novetats

La imatge i la música que podeu veure en pantalla és la que millor defineix un dels esdeveniments més destacats de la Festa Major de La Bisbal, com és el Correfoc, que se celebra cada 16 d'agost a la capital baix empordanesa.

Els Dracs de La Bisbal omplen els carrers de fum, guspires, petards i música per fer posar la pell de gallina a tota aquella gent que adora el foc, i gaudeix amb ell. Més enllà de foc, foc i més foc, les bèsties també són grans protagonistes de l'esdeveniment, acompanyant als assistents tota la nit per il·luminar els carrers del poble i fer-los saltar amb els seus balls.

Aquest any a causa de les obres del carrer Ample el recorregut ha variat. S'ha anul·lat el pas per aquest carrer canviant-lo per un altre amb nous espectacles diferents dels que sempre s'havien realitzat en aquesta ubicació.

Per altra banda un dels moments més especials s'ha celebrat a la Plaça Major amb la recuperació d'una tirolina que ha superat totes les que s'havien fet mai al Correfoc. Aquesta anava de l'església fins a un edifici de la Plaça i, incorporada amb un ràpel, va permetre encendre el drac des de l'aire.

Un altre dels instants més espectaculars és el conegut com el 'Túnel de la mort', on un petit carrer es converteix, en pocs segons, en el moment més àlgid del Correfoc.

Per donar fi a l'espectacle pirotècnic, els Dracs ofereixen cada any un gran castell de focs en què tots els bisbalencs i bisbalenques es planten al terra de la plaça del Castell per veure l'espectacle. Enguany, però, aquest no s'ha pogut realitzar a causa de la reforma que el Castell necessita i que està en mans de la Generalitat. El castell de focs s'ha substituït amb un final alternatiu intentant mantenir un punt d'espectacle pirotècnic.

Un any més els Dracs han aconseguit fer viure un Correfoc digne i fent honor al títol de ser considerat un dels millors de Catalunya, sense cap incident i, en tenir a favor el calendari i poder celebrar l'esdeveniment un divendres, amb un gran nombre d'assistents. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura