35 mil persones visiten l'exitosa Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí

Porta 625 anys celebrant-se i es manté com una de les cites agrícoles i ramaderes més importants del país. La Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí s'ha celebrat aquest cap de setmana amb un gran èxit de participants i de públic, fins a 35 mil persones han visitat el poble durant aquesta concorreguda fira agrícola, ramadera i comercial. 

Aquest any sí amb bonança meteorològica la fira s'ha celebrat amb tota normalitat. S'ha consolidat la zona eqüestre com l'espai d'espectacles on petits i grans gaudeixen dels cavalls. Volteig, carrusel, posta húngara, doma natural, carruatges i aquest any també Santi Serra amb l'esepectacle de cavalls en llibertat han estat alguns dels espectacles més aplaudits de la fira. S'han mantingut les visites guiades dins la Fira en el Record que ja fa 18 anys que es fan i aquest any amb el tema de la fira, la dona al camp. Activitats tradicionals que es combinen amb d'altres més novedoses com la transhumància popular cap a la fira des del Mas Muxach acompanyant el pastor, el gos i les ovelles.

La Fira de Sant Andreu ha sabut evolucionar i tot i que es manté com una fira adreçada al sector de l'agricultura i la ramaderia s'hi sumen activitats dirigides a tota la família perquè també sigui atractiva pels més petits. Des de l'Ajuntament saben que han trobat les dimensions correctes d'una fira que ja no vol créixer més.

La vessant comercial de la fira es resolt amb la presència de més de 250 empreses que repartides per l'Espai Ter, la carpa adjacent i els passejos del poble tenen en aquesta fira un dels millora aparadors.

El que ha canviat molt és la vessant ramadera, si abans els pagesos hi venien a fer negocis amb els animals ara aquests són un espectacle més de la fira.

El Campionat de Campions de gossos d'atura que aquest any va guanyar el pastor torroellenc Jordi Muxach amb el gos Excalibur és una altra de les activitats de referència dins la Fira de Sant Andreu. També durant la fira té lloc a Torroella el Campionat provincial de Girona de Coloms de Raça.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura