20 anys d'ençà que Llet Nostra va arribar al mercat català

Després de dues dècades des del seu naixement, el projecte Llet Nostra continua treballant per mantenir el paisatge i el territori rural, i per garantir la viabilitat de petites i mitjanes granges familiars, responsables de la producció de llet de qualitat.

El juny del 2003, quan 6 cooperatives catalanes del sector ramader lleter boví van escollir produir llet per vendre-la directament al mercat, el primer bric de Llet Nostra va arribar a les lleixes del supermercat, i d'això ara, ja en fa 20 anys.

Així, Llet Nostra agrupa a dues cooperatives, la de Ramaders del Baix Empordà, que ha anat incorporant granges d'antigues agrupacions que han anat desapareixent, i la cooperativa del Cadí.

Actualment, el projecte comercialitza 40 milions de litres de llet anuals a través de 120 petites i mitjanes granges familiars repartides entre les províncies de Girona, Lleida i Barcelona, amb una mitja de 150 vaques per granja.

Traduit en percentatges, significa un 35% de les granges que hi ha a Catalunya i un 15% del total de llet produïda al territori.

Tenint en compte que el sector agroalimentari fa dècades que es troba en una situació delicada, les granges de Llet Nostra també estan patint aquest escenari, tot i que creuen en la seva viabilitat futura gràcies a l'estructura i diferents estratègies del seu projecte.

A més, per a garantir la viabilitat del sector, el programa Llet Nostra Més aposta per la sostenibilitat a través diferents accions. De fet, aquest projecte, fruit de l'intercooperativisme, sempre ha mirat pel creixement sostenible del sector ramader lleter boví del país tot produint i comercialitzant aliments làctics de qualitat de manera compromesa amb el seu entorn econòmic, mediambiental, social i cultural.

Amb tot, a qui li agradi la llet, en els últims anys el projecte ha obert una botiga en línia on es pot comprar i rebre a domicili tots els productes de la marca, tant els diferents formats d'envasos de llet amb lactosa i sense, com els iogurts i les postres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura