Neix l'oli Cau del Duc de la mà de nou productors del Parc Natural del Montgrí

Intervenen: Eliseu Muní, productor de Cau del Duc / Marià Vilageliu, Fundació IRTA Mas Badia

Avui s'ha presentat el Cau del Duc, el primer oli verge extra 100% argudell de producció integral que s'ha fet en un parc natural. La iniciativa ha nascut de la voluntat de nou pagesos del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter de recuperar les oliveres centenàries dels seus avis per fer-ne un producte suprem.

Amb l'assessorament tècnic de la Fundació Mas Badia, fa tres anys que es treballa per treure aquest producte que es posarà a la venda la setmana vinent. De la primera anyada, la del 2018, se n'han produït 3.000 litres extrets de 34 tones d'olives. De moment s'està treballant en 22 hectàres d'extenció, però els pagesos asseguren que n'hi ha fins a 200 de potencials. El Cau del Duc compta amb la certificació de Producció Integrada i de Denominació d'Oli de l'Empordà

De moment hi ha 9 socis acreditats al projecte, però hi ha oberta la possibilitat de sumar-hi nous productors de l'Empordà. 

Els impulsors del Cau del Duc volen que el seu sigui un oli amb valor afegit, rendible i que permeti conservar i recuperar el patrimoni. En aquest sentit, recorden que la responsabilitat no ha de penjar només dels pagesos, sinó que requereix la implicació de les administracions i la societat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura