Pilarín Bayés edita un llibre per divulgar la figura de Patxot

INTERVÉ: M Àngels Suquet

Amb il·lustracions de Pilarín Bayés i text de la directora de l'Arxiu de Sant Feliu, M Àngels Suquet s'ha editat aquesta petita història sobre la figura de Rafael Patxot. Un conte per donar a conèixer als més petits qui va ser aquest mecenes i científic que va instal·lar un observatori meteorològic a una finca del passeig del mar de Sant Feliu per estudiar la meteorologia. Un personatge que va desenvolupar una intensa activitat filantròpica i humanista de foment i protecció de la cultura catalana esdevenint un dels mecenes més importants que ha tingut Catalunya.

L'Editorial Mediterrània, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, la Diputació de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans, ha publicat el conte Petita història de Rafael Patxot i Jubert. Aquest conte, que es pot adquirir a les llibreries, vol divulgar entre la mainada la vida i la trajectòria d'aquest mecenes nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1872.

El conte recull els diversos escenaris de la vida de Patxot: el Sant Feliu natal i l’entorn familiar, l’etapa de Barcelona i, finalment, el seu exili forçós a Suïssa, arran de la Guerra Civil espanyola, on va morir el 1964.

En el conte s'hi reconeixen escenaris típicament guixolencs vinculats a la vida de Rafael Patxot i dels seus avantpassats, com la platja, l’observatori i la casa Patxot, el Casino dels Nois o el conjunt arquitectònic del monestir.

La realització del conte neix d’una proposta del regidor de Cultura Jordi Vilà i la publicació forma part de la col·lecció Petita història, amb la qual l’Editorial Mediterrània dóna a conèixer als infants i joves les personalitats, esdeveniments i indrets que han marcat la història del nostre país.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura