'Lletres i vins' torna a la biblioteca de Santa Cristina

'Lletres i vins' torna a la biblioteca de Santa Cristina
Santa Cristina d'Aro

Data: 05/06/2019

La Biblioteca Baldiri Reixac de Santa Cristina d’Aro organitza novament “Lletres i vins”, on es combinen l’escriptura amb els vins de l’Empordà. “Lletres i vins”, que forma part del cicle Biblioteques amb DO, tindrà lloc els divendres 7 i 14 de juny al mateix equipament municipal. Cal fer reserva prèvia.

Aquest divendres, l’activitat començarà a les 19 hores amb un taller de pintura amb vi, a càrrec de Marta Arañó, i un tast de dos vins DO Empordà. Seguidament, a les 20,30 hores, hi haurà contes per adults de vins i mots amb David Vilà. El dia es clourà amb la inauguració, a les 21,30 hores, de l’exposició “Tinta i vi”, de la mateixa Marta Arañó.

I el divendres vinent, 14 de juny, a les 19 hores, estarà adreçada a llegir l’Empordanet, amb la presència d’escriptors de la zona, com Joan Gasull, Miquel Martin, Montse Castanyo, Pere Maruny i Joaquim Pijoan. A part de poder conversar amb ells, es faran lectures de fragments de les seves obres, a càrrec d’Ermessenda. La trobada es clourà amb l’actuació musical del grup Back to you i un de tast de vins de la zona.

El projecte “Biblioteques amb DO”, que arriba a la setena edició, porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte, entre d'altres i sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre, en què cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.

L'edició de 2019 ha incrementat un 12% la participació de biblioteques respecte a l'any passat: 69 biblioteques que es preveu que organitzin més de 400 activitats amb més de 20.000 assistents. Aquestes dades confirmen la consolidació d’un projecte que es va iniciar el 2013 amb 25 biblioteques i que té per un dels seus principal pilars una extensa xarxa de col·laboradors tant del sector públic com del privat, a nivell local i nacional. “Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, i la implicació d’agents diversos, entre ells INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), consells reguladors de les DO, la Institució de les Lletres Catalanes, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, i d'altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura