Cinc restaurants del Baix Empordà són 'Slow Food'

Intervenen: Martí Rosàs, Coordinador Slow Food a Girona; Carles Motas, Alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Teresa Jordà, Consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Sant Feliu de Guíxols acull l'entrega de distincions als nous restaurants que s'incorporen al moviment, entre ells l'Entre Dos Mons de Palamós


Aquest cargol certifica que el restaurant utilitza productes de qualitat, proximitat i que tenen un preu just. Es tracta d'un distintiu que tenen 58 establiments d'arreu del país, dels quals cinc són del Baix Empordà.

11 nous restaurants, entre ells el Entre dos Mons de Palamós, han rebut el certificat que els acredita com a nous membres del 'Slow Food' en una jornada celebrada al Guíxols Arena.
 

Sant Feliu, capital del 'Slow Food'


La Consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha presidit el lliurament de distintius després d'una jornada dedicada al producte km0 celebrada al Guíxols Arena. Els cuiners i cuineres participants han vist de bon matí la pesca i subhasta del peix a la llotja abans de desplaçar-se a Vilartagues on s'hi ha celebrat un mercat amb productors i productores de la zona i un dinar a base de tapes amb productes de proximitat, obert a tothom.

Com a novetat d'enguany s'ha entregat el Cargolet+Net als restaurants  que han demostrat un compromís addicional en matèria de sostenibilitat, reducció dels residus i gestió de l'energia i l'aigua.
 

Impuls d'un Pla Nacional d'Alimentació


La Consellera d'Agricultura Teresa Jordà ha volgut posar en valor el 'cercle virtuós' que representa l'engranatge de producció local, consum de KM0 en un context d'emergència climàtica i 'revolta' de la pagesia per uns preus justos. Un 'cercle virtuós' que es vol impulsar a través d'un Pla Nacional per l'Alimentació.

Slow Food és un projecte que acredita els establiments d'hostaleria i menjadors escolars que prioritzen la pagesia propera i ecològica, utilitzen aliments de temporada, peix pescat de forma sostenible i eviten l'ús dels transgènics. És un moviment de caràcter internacional que a Catalunya té 10 anys d'història.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura