Corçà acollirà el Festival de l'Economia Social i Solidària Rural

Corçà

Data: 09/06/2022

El dissabte 18 de juny Corça es convertirà en la seu del FESSRural, un Festival organitzat per les XES Catalunya, Garrotxa, Ripollès, Empordà i Pirineu Aran. 

És un Festival itinerant que pretén reivindicar la celebració com un espai de trobada i una manera de conversar i construir relats i discursos de transformació social des de la ruralitat.

Gran part del propòsit dels organitzadors és reivindicar que fora la ciutat hi ha molta vida, un munt de propostes alternatives, i que s'hi poden generar models econòmics socials i comunitaris transformadors. Generen aquest discurs a través de la celebració i de visibilitzar a través de diferents eines i activitats tot el potencial que tenen els pobles rurals.

Enguany el FessRural té moltes potencialitats noves respecte edicions anteriors amb un creixement d'activitat tan pel que fa a continguts i xerrades com d'espectacles culturals. Aquest augment és fruit de l'èxit de la darrera edició celebrada a la Garrotxa, que va comptar amb 1.500 persones visitants. Esperen repetir l'èxit i, fins i tot, superar-lo.

A Corçà s'hi instal·larà un espai de fira i mercat eco social que enguany és més gran que mai on el consumidor podrà comprar directament al productor productes locals, ecològics i de qualitat. Hi haurà més de cinquanta paradistes que també compartiran espai amb Món Empordà, un mercat setmanal amb més d'una dècada de recorregut a l'Empordà.

Pel que fa a la part més cultural i festiva, s'han programat des de concerts i actuacions de discjòqueis a jocs per la mainada, passant per poesia i glosa. D'altra banda, durant tot el dia hi haurà activitats per dialogar i debatre entorn una pregunta: "És possible construir un turisme sa, conscient i que no tingui una relació extractiva amb el territori que tingui la capacitat de respondre a les necessitats de la zona i de la gent que hi viu?"

Tota aquesta varietat d'activitats dirigides a totes les edats seran gratuïtes i estaran repartides en diferents punts del nucli de Corçà. L'esdeveniment obrirà les portes a les 10 del matí i les tancarà ben entrada la nit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura