Javier Garcés serà el protagonista de la nova exposició del Terracotta

Javier Garcés serà el protagonista de la nova exposició del Terracotta
La Bisbal d'Empordà

Data: 12/04/2018

Aquest dissabte 14 d’abril, coincidint amb les activitats del Dia Internacional de l’Art, el Terracotta Museu inaugurarà l’exposició temporal ”Javier Garcés. Escultures ceràmiques“. Es tracta d’una mostra de caràcter antològic dedicada a l’obra escultòrica en ceràmica d’aquest artista resident i fill adoptiu de l’Empordà. Javier Garcés (Saragossa, 1959) és un dels autors més influents i reconeguts en aquesta disciplina. 

La sala d’exposicions temporals mostrarà un recorregut per la seva producció escultòrica realitzada en ceràmica a través d’una acurada selecció de peces que volen reflectir tota una trajectòria de treball intens. Aquestes peces es veuran acompanyades amb dibuixos d’un gran detallisme que reforcen el discurs i donen una nova mirada a les peces ceràmiques. Obres d’un realisme colpidor i molt personal que permetran copsar el seu gran domini de la tècnica i que no deixen de ser un reflex del seu entorn humà més proper (familiars, amics...).

La seva obra escultòrica ha oscil·lat sempre entre el genèric i el singular, entre la sostracció de tot rastre d’individualització fins a la recreació hiperrealista en el més ínfim detall dels seus personatges. Es tracta doncs d’una recreació escultòrica que ennobleix les persones reals a les que retrata, però sense sublimar-les.

Garcés és un treballador incansable, constant i perseverant; la seva trajectòria de treball sempre s’ha caracteritzat per la sinceritat i l’honestedat, característiques que l’han dut a l’extraordinària mestria que podrem admirar en aquesta exposició.

Un dels objectius del Terracotta Museu és la difusió de la ceràmica en tant que és una forma d’expressió artística, i per tant, dels artistes contemporanis que utilitzen l’argila com la matèria primera de les seves creacions. Poder mostrar aquestes obres, d’una gran qualitat artística, és una magnífica oportunitat pel museu.

L’acte d’inauguració estarà presidit pel Sr. Lluís Sais i Puigdemont, alcalde de la Bisbal d’Empordà i comptarà amb la presencia de Lluís Raventos, ceramista i gran coneixedor de l’obra de Javier Garcés. Es finalitzarà amb l’actuació del cantautor Pau Blanc, que presentarà els temes del seu primer àlbum d’estudi El Jou (Right Here Right Now, 2017). Es tracta d’un disc produït per un altre músic bisbalenc, Aleix Bou (Mazoni, The Gramophone Allstars, Núria Graham). Aquest primer treball presenta una desena de temes que es mouen entre el pop d’autor, el folk i el pop rock, tots ells amb unes lletres carregades d’ironia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura