Dues pintures 3D als carrers de Platja d'Aro

Intervé: Toni Ortiz, artista

Un dinosaure t-rex i una mongetera màgica estaran presents al Carrer Miramar i a l’avinguda de la Pau de Platja d’Aro. Les obres, a càrrec de Toni Ortíz, són una representació 3D per aconseguir que els dibuixos vagin més enllà de l’asfalt i els visitants que els vegin tinguin diferents percepcions de les obres. Aquestes pintures s’anomenen pintures anamòrfiques i el seu objectiu és distorsionar la pintura per aconseguir l’efecte tridimensionsal que s’observa des de l’escenari.  A més, aquest efecte permet a la gent formar part del dibuix si es col·loquen en un espai determinat.

El procés és molt artesanal. Un cop té pensat quin dibuix vol fer al carrer, comença a planificar quina perspectiva vol aconseguir depenent de la distància des de la que es mirarà el dibuix. La importancia no és tan els elements tècnics, sinó la intuició des d’on es pot mirar l’obra per aconseguir l’efecte que vol l’autor.

Gràcies a aqueses pintures, els carrers de Platja d’Aro tindran un tret diferencial durant l’estiu i els ciutadans podrán admirar de ben a prop un tipus de pintura completament diferent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura