Sant Feliu ho te tot a punt per celebrar la Festa Major 2022

Finals de juliol i principis d'agost és sinònim de Festa Major a Sant Feliu de Guíxols. Sis dies que el municipi es transforma per viure la seva festa local que tornarà a celebrar-se al Passeig del Mar amb l'escenari davant l'Ajuntament i la fira als Jardins Juli Garreta. Una festivitat que recupera activitats com la cursa de pasteres i els concerts al Passeig marítim

Aquest cap de setmana comença la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols. Del 31 de juliol al 4 d'agost, el municipi ganxó viurà la seva gran festa que recuperarà el seu format habitual amb una vintena d'activitats, on el Passeig del Mar agafarà el protagonisme dels sis dies de festa per a tots els ciutadans ganxons.

Malgrat que l'inici de festa és el diumenge 31, el dissabte a les 18h se celebrarà la tradicional cursa de pasteres. Organitzada per la colla Uuhquexungu, la carrera torna dos anys després amb la intenció que els ganxons tornin a exhibir les seves embarcacions casolanes, completant el recorregut de la platja.

El 31 a la tarda hi haurà la passada de gegants i capgrossos i a les 20h el pregó del Club Patí Guixolenc davant l'Ajuntament. A les 23h serà el torn de la Mascletà d'inici de festes, que donarà lloc al doble concert de Di-Versiones i Pelukas. Dilluns destaquen la festa de l'aigua al Parc Central, el Concert i Ball de Nit de la Cobla Orquestra els Montgrins i la Nit de Festa a càrrec del DJ Kharloss Selektah. Dimarts hi haurà sardanes, missa solemne i, a partir de mitjanit, la festa amb el Va Parir Tour de ràdio Flaixbac que torna a l'escenari del passeig del mar tres anys després.

Dimecres 3 d'agost serà el torn del Correfoc amb sortida des del Casino la Constància i arribada a la Plaça del mercat. A la nit, tornarà a haver-hi un doble concert, en aquest cas amb els grups Obeses i Ebri Night. L'últim dia, davant l'Ajuntament hi haurà el concert familiar amb Ambauka davant l'Ajuntament. Per tancar la festa major, el tradicional Castell de Focs Artificials a la platja i a les 24h concert de la Kinky Band.

A banda de la programació de Festa Major, del 29 de juliol al 7 d'agost hi haurà la fira als Jardins Juli Garreta i a l'aparcament de la carretera de Sant Pol. Per últim, el 6 d'agost serà el torn de La Milla Popular amb sortida i arribada davant l'Ajuntament, tancant la setmana festiva del municipi.

Amb aquesta programació es pretén recuperar l'ambient prepandèmia amb la presència de les parades d'artesans al Passeig del Mar i la zona de barraques gestionades per les diferents entitats municipals. Una Festa Major que vol aconseguir que el ciutadà ganxó pugui gaudir al màxim del seu municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura