Es restauren els Gegants del S.XVII de Torroella de Montgrí

INTERVÉ: Natàlia Navarro, Regidora de Patrimoni Cultural de Torroella de Montgrí // Idoia Tantull, Restauradora dels Gegants  de Torroella de Montgrí

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat en marxa el procés de restauració de l'antiga parella de gegants de la vila. Els emblemàtics gegants van ser construïts al S. XVIII i no havien estat mai sotmesos ni a un estudi ni a una restauració professional.
Els Gegants de Torroella són uns dels més antics de tot Catalunya i l'Ajuntament del municipi, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la restauració de les figures.

El procés de restauració s'està realitzant a la sala d'exposicions temporals del mateix Museu de la Mediterrània per tal d'estalviar el trasllat de les figures i evitar riscos innecessaris. A més l'equip de restauradores, format per Idoia Tantull i Laia Roca, està treballant de cara al públic. En aquests moments es pot observar des del carrer i a partir d'aquesta setmana, tothom que vulgui podrà entrar a la sala els dimecres i divendres, de 10 a 12 h del matí, i veure-ho de ben a prop.

La restauració és finançada per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i ha rebut una subvenció del 38% del Departament de Cultura de la Generalitat.
La previsió és que la intervenció de conservació per frenar la degradació dels gegants s'allargui uns dos mesos. Un cop restaurades les figures es podran seguir visitant al Museu de la Mediterrània.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura