El Consell Comarcal fa balanç del projecte L'Art de Menjar Peix

Palamós

Data: 14/09/2023

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha celebrat la cloenda del projecte "L'Art de Menjar Peix". La iniciativa vol augmentar el consum de peix i marisc entre els més petits de la casa. És per això que ha creat una aplicació mòbil perquè els nens i nenes juguin i, alhora, coneguin els peixos de la zona i les receptes per cuinar-los. El projecte també ha col·laborat amb menjadors escolars i el Grup d'Acció Local Pesquer per fer més atractiu el peix en els menús de menjador.

L'Art de Menjar peix vols sensibilitzar a les escoles i les families sobre la importància de menjar peix de proximitat. Aquest projecte impulsat pel Grup d'Acció Local Pesquer i el Conesll Comarcal té com a objectiu valoritar la pesca i divulgar sobre els beneficis que te consumir el producte de mar, ja sigui peix o marisc. És per això que treballen amb centres educatius per intentar fomentar el seu consum entre els més petits de casa com elaborar una hamburguesa de peix. 

Per involucrar als nens i les families tambe s'ha creat un joc per a mòbils. Mentre s'hi juga es poden conèixer els diferents nutrients de cada producte i la recepta de com cuinar-lo a casa. Durant l'estiu també s'han realitzat diferents tallers de cuina per a nens i nenes de 8 a 12 anys,  on els participans han manipulat el peix i han cuinat diferents plats que s'han pogut veure i tastar. 
Una iniciativa que no només se centra en el peix, sinó que englova tots els productes de proximitat i la indústria que hi treballa. 

A banda d'això, "L'Art de Menjar Peix" també ha estat present a diferents campanyes gastronòmiques de la comarca com la del Peix de Roca de Begur i el Peix Blau Ganxó a Sant Feliu de Guixols.  Aquesta participació mostra la col·laboracio del consell amb els diferents ajuntaments per potenciar el producte local entre la població. 

Aquest és el tercer any d'aquesta iniciativa que des del Consell Comarcal asseguren que volen continuar potenciant amb el GALP i els ajuntaments de la comarca. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura