Palafrugell treballa per oferir bonificacions a empresaris que obrin una llibreria

Palafrugell treballa per oferir bonificacions a empresaris que obrin una llibreria. És una de les solucions que l'Ajuntament estudien per mantenir aquest negoci que actualment ha desaparegut al municipi. L'última llibreria va tancar aquest setembre.

Palafrugell no només es coneix per la ubicació idíl·lica a la Costa Brava, sinó també pel patrimoni cultural sobretot per les referències literàries que va deixar l'escriptor empordanès Josep Pla. Autor destacat del segle XX que malgrat el seu llegat literari al municipi, ara com ara a Palafrugell no hi ha cap llibreria. De fet, l'última, la Vitel·la, va tancar aquest setembre després d'haver agafat el relleu a l'antiga Mediterrània l'estiu del 2020.

L'Ajuntament atribueix aquesta absència a un canvi de tendències i fruit de la transformació de la societat. Un món cada vegada més digital en què els ciutadans acostumen a comprar els llibres per Internet o en grans superfícies. I, per tant, els negocis petits si volen sobreviure s'han d'adaptar o innovar.

Fa quatre dies si anaves a comprar una mica tard el diari al quiosc ja no en trobaves. Ara això ha canviat i si es vol mantenir un negoci com aquests, s'ha de complementar amb una segona activitat" comenta Josep Piferrer, regidor de Cultura de Palafrugell.

Des de l'equip de govern de Palafrugell estan estudiant la manera de poder oferir bonificacions o descomptes per tal de donar una petita empenta a negocis on els llibres són els protagonistes. Ho ha explicat el regidor de Cultura, Josep Piferrer.
 

 Intentarem arribar a un acord per oferir bonificacions en impostos

Tot i que ara el municipi no compta amb cap llibreria, fa anys sí que n'havien arribat a tenir quatre o cinc. A més, des del consistori continuen promovent la lectura a través de diverses activitats com també mitjançant la biblioteca municipal.

Palafrugell orfe de llibreries no és l'únic municipi amb un volum important d'habitants que es troba en aquesta situació actualment. Per exemple, a Palamós l'última botiga especialitzada en llibres va abaixar les portes l'estiu del 2019.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura