Compte enrere per l'inici del primer curs de l'Escola de Carrossaires

Palafrugell

Data: 15/09/2022

Manquen tres setmanes per donar el tret de sortida al primer curs de l'Escola de Carrossaires, un conjunt de classes impulsades amb l'objectiu d'assegurar el relleu generacional de les Festes de Primavera, especialment a la Nau on es creen les carrosses que desfilen pels carrers de Palafrugell durant el Carroussel Costa Brava.


Aquest 2022 les Festes de Primavera de Palafrugell, amb el Carroussel Costa Brava com a cap de cartell, van celebrar el seu seixantè aniversari. I ho van fer, més enllà de tornar a omplir els carrers palafrugellencs de gresca, disfresses, balls i d'art en forma de carrossa, donant a conèixer una novetat molt destacada que fa anys que els carrossaires persegueixen: la creació de l'Escola Carrossaire.

Palafrugell té una llarga història carrossaire que tot palafrugellenc i palafrugellenca ha viscut, sigui des de dins o des de fora. Una història que l'Associació de Colles de Festes de Primavera vol continuar fent molts anys més. I aquest és l'objectiu principal de la creació d'aquesta escola, assegurar la continuïtat del Carroussel Costa Brava i fer-ho engrescant els més joves.

El propòsit principal és assegurar el relleu generacional a la Nau dels Carrossaires. Si bé és cert que en els darrers anys la presència de joves ha augmentat, en falten molts més que sàpiguen o s'atreveixin a crear. A fer escultures, a tallar la fusta, a treballar el ferro... Aquest fet any rere any és més difícil, ja que les noves generacions tendeixen a fugir d'aquests oficis.

L'Escola Carrossaire finalment s'iniciarà aquest mes d'octubre, i ho farà amb un curs d'escultura carrossaire impartit per Julio Navarro, cap de la Colla Imaginació, qui ensenyarà als alumnes a crear figures amb polioretà. El seguent curs serà de maquillatge creatiu i també anirà a càrrec dels mateixos carrossaires, en aquesta ocasió, de la Colla Tot al 17.

L'Escola de Carrossaires esdevindrà tots els dilluns, d'octubre a desembre, en horari de 20.00h a 23.00h, a Can Genís i a la Nau dels Carrossaires.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura