Comença la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs amb exposicions inèdites i pròpies

Palafrugell

Data: 29/07/2022

Aquest dissabte comença la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs amb la primera retrospectiva a Espanya de Sabine Weiss, i exposicions inèdites de Francesc Català-Roca, Ferran Freixa i Antoni Campañà, entre altres artistes. Les vuit exposicions es podran veure fins al 9 d'octubre.

"Observant la vida", és una de les vuit exposicions en què aposta enguany la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs. Són imatges captades per Sabine Weiss, una gran llegenda de la fotografia humanista francesa. En total hi ha gairebé 120 imatges que ella mateixa va seleccionar i ara es mostren a l'Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell. Són fotografies on l'artista retrata la vida als carrers, els nens, ancians, la solitud, la pobresa, i sobretot els ambients de nit, foscos, amb boira, llum i ombres.

La Biennal també aposta per exposar la mirada del fotògraf Francesc Català-Roca vers les dones. Dones de totes les edats, de diferents àmbits i situacions. Són 32 còpies vintage i 34 còpies actuals que es poden veure al Museu del Suro de Catalunya. Trobem més fotografies de Català -Roca en aquest cas dialogant amb els textos de Josep Pla en l'exposició "Retrats d'un país".

Una de les altres mostres és "Tornar al Marroc, de Ferran Freixa, a la Fundació Vila Casas. Can Mario. Aquí hi ha una selecció de fotografies preses en dos viatges que l'artista va fer a l'Àfrica. La Biennal també proposa fotografies de Martí Albesa que denuncia el fenomen migratori a la frontera sud d'Europa. També de la fotoperiodista Anna Surinyach que ha documentat migracions i crisis humanitàries i refugiats de diferents països del món.

La dona i la Guerra Civil també són protagonistes en aquest cas en les fotografies d'Antoni Campañà.  A més, per primera vegada La Biennal exposa fora de Palafrugell, i ho fa a Llafranc amb una mostra de Xavier Miserachs amb fotografies de la Costa Brava, de quan l'artista hi va començar a sovintejar.

Totes les vuit exposicions es podran veure fins al 9 d'octubre. D'altra banda, el festival de fotografia organitza activitats per aprofundir en les temàtiques i en els autors exposats en aquesta edició. Durant el setembre hi haurà debats, xerrades, projeccions i fins i tot teatre. A l'agost es faran visites guiades i a partir del setembre a les escoles i instituts.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura