RESUM DE L'ANY: L'any Viladessau porta una nova estrella gastronòmica al Baix Empordà

Baix Empordà

Data: 31/12/2018

La commemoració dels 100 anys del naixement del músic i compositor Ricard Viladesau ha marcat l'agenda cultural del 2018 al Baix Empordà i especialment al seu poble natal, Calonge. L'Any Viladesau ha comprès fins a una vintena d'activitats per difondre i reivindicar la figura i l'obra d'uns dels personatges més importants del sardanisme modern, autor de més de 200 peces com Girona m'enamora, Esperit Calongí o Sa Roncadora.

Ricky Martin encén el Guíxols Arena

Els festivals d'estiu han esdevingut de nou l'ànima cultural de la comarca, convertint la Costa Brava en parada obligatòria per artistes nacionals i internacionals. Amb 56.000 espectadors, el festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell ha arribat aquest 2018 a la majoria d'edat batent el seu propi rècord d'assistents i artistes de renom mundial com Sting, Luis Miguel, Andrea Bocelli, Roger Hodgson o Maná.  

A Sant Feliu de Guíxols, el festival degà de Catalunya, el de la Porta Ferrada, també ha crescut en espectadors arribant als 41.000 assistents amb concerts de pes com el de Jack Johnson, Pablo Alborán o Rubén Blades. La bomba d'aquesta any va ser el concert de tancament amb Ricky Martin, que va fer la inauguració internacional d'un Guíxols Arena que vol potenciar els concerts de gran format de cara al 2019.

El Singlot s'emancipa

Un dels fills de Porta Ferrada, el Singlot d'Andreu Buenafuente, ha brillat aquest any amb llum pròpia desvinculant-se del festival ganxó i avançant-se al calendari per no tenir competència. Sílvia Abril, Berto Romero, el Singlot d'Honor Lloll Bertran o el propi andreu Buenafuente són alguns dels humoristes que van estar presents en la que ha estat la millor edició del certamen.

Altres festivals de format o pressupost més modest també s'han fet el seu espai a les nits d'estiu de la Costa Brava. És el cas de l'ÍTACA, que amb l'èxit del cap de setmana de Sant Joan amb grups com Txarango i concerts únics com el de Maika Makovski, la batalla de galls entre Mazoni i Montefusco o la cloenda amb Albert Pla ha aconseguit enguany assolir una meritòria xifra de 13.000 espectadors. A Torroella de Montgrí, el festival de música de Torroella va tornar a fer sonar la música clàssica més exquisida amb el pianista Joaquin Achúcarro  o la Filarmònica de Praga. El certamen va tancar amb 9.000 espectadors i els deures per l'any vinent d'aconseguir atreure públic més jove.

Festivals de Calonge agafa el relleu de l'Interludi

Per contra, a Calonge i Sant Antoni ha desaparegut el festival Interludi després de 7 edicions i ha nascut "Festivals de Calonge, espectacles tot l'any", que busca promocionar la música i les arts escèniques més enllà de l'estiu.

Els summer markets es consoliden

El White Summer de Pals ja s'ha consolidat com al gran market d'estiu amb 140.000 visitants i un impacte econòmic del territori superior als 6 milions d'euros. Altres esdeveniments destacats d'aquest 2018 han estat la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, el Festival Internacional de Cinema de Begur, la Fira de la Màgia de Torroella de Montgrí o el Festival Internacional de Música de s'Agaró.

Si parlem d'art, l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols continua sent l'ham més potent de la comarca. Aquest any, 20.000 persones han visitat la mostra "Natura en evolució.  De Van Goyen a Pissarro i Sacharoff" a l'espera del futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, que podria estar enllestit el segon semestre del 2020.

Una nova estrella al firmament gastronòmic

El Baix Empordà s'acomiada d'aquest any més estrellat, ja que el restaurant Terra del xef Paco Pérez a l'Hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols ha pujat a l'olimp de les estrelles Michelin juntament amb el Bo.TiC de Corçà i el Casamar de Llafranc.

Acomiadem l'any amb un aniversari, el pessebre vivent de Castell d'Aro, i és que pessebre vivent més antic de Catalunya ha complert 60 edicions.



 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura