Cap Roig 2019 supera els 43.400 espectadors i arriba al 86,7% d'ocupació

Palafrugell

Data: 21/08/2019

Va començar començar amb el 'perreo' de Maluma i ha acabat amb la solemnitat d'Ainhoa Arteta. El de Cap Roig és el festival eclèctic per excel·lència i per això aconsegueix atreure públic divers i sobretot, en importants quantitats. Aquest any han estat més de 43.400 els espectadors que han passat per Calella de Palafrugell, el que suposa una ocupació de gairebé el 87%

Dels 25 espectacles programats, 11 han penjat el cartell de 'sold-out'. Han aconseguit noms com Sting, Diana Krall, Silvia Pérez Cruz amb Marco Mezquida, Luis Fonsi, Jamie Cullum, Ramon Mirabet, Álvaro Soler, David Bisbal, Morat i Aitana.   La direcció del festival no dona importància als prop de 12.000 espectadors menys respecte l'any passat, i és que argumenta que el 2018 es van programar més concerts.

Amb l'edició d'enguany ja tancada, Cap Roig avisa que ja té caps de cartell potents lligats de cara a l'any que ve i que, a més, farà alguna cosa per celebrar el seu vintè aniversari. En qualsevol cas, fins ben entrat el 2020 no se sabrà res. 

L'oferta cultural, amb nits temàtiques com el concert solidari, el darrer de tots, ofert per Ainhoa Arteta, o Cap Roig Mini, amb el Mag Lari i La Família del Super3, ha estat complementada amb altres elements cuidats al detall, com la gastronomia oferta per Via Veneto a la plaça, el claustre i el restaurant. També amb el fet de comptar amb el segell Biosphere, que va obtenir el 2017. Renovat anualment, aquest reconeixement, atorgat per l'Institut de Turisme Responsable (ITR), es basa en els criteris de sostenibilitat establerts en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

La repercussió econòmica del certamen també és rellevant. A més de generar 200 llocs de treball estables, segons un estudi realitzat per la consultora Price Waterhouse Coopers, el seu impacte en el PIB de Catalunya supera els 18 milions d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura