Arriba la sisena edició de la Fira 'Empordà, cuina i salut' de Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí ha presentat la programació de sisena Fira 'Empordà, cuina i salut', que es realitzarà al llarg del cap de setmana del 26 al 28 d'abril. 

La Fira “Empordà, cuina i salut” s'organitza amb l’objectiu de posar en valor els beneficis per la salut d’una alimentació conscient i de qualitat. i Tornar als orígens, on al dieta mediterrània i els productes de Km0 i slow food eren la pràctica diària.

La fira es dinamitzarà amb diferents activitats i sectors. Des d'expositors i conferències a tallers, degustacions o espectacles infantils. Les conferències i demostracions culinàries són un dels altres pilars de la Fira Empordà Cuina i Salut. Una de les activitats més destacades d'aquesta sisena edició són els dos showcokings a carrec de les Cuineres de Sils i del Xef Joan Carles Sanchez. 

Per altra banda, la fira oferirà la possibilitat de gaudir d’un bany de bosc, una experiència innovadora que portarà a terme l’entitat Sèlvans. Un bany de bosc és un concepte traduït directament del terme japonès 'shinrin-yoku' i fa referència a caminades en silenci per boscos madurs que, habitualment, van acompanyades d'exercicis de respiració i relaxació. Els beneficis en la salut i el benestar es potencien, entre d’altres, gràcies a l’aerobiologia forestal, el caminar lent, el silenci, la relaxació, la respiració conscient, i una connexió amb l’entorn natural a través de tots els nostres sentits. 

Les activitats estaran repartides en diferents espais del municipi com l'Espai Ter, el Passeig Catalunya, la Plaça de la Vila o el Museu de la Mediterrània, entre d'altres. 

La fira compta amb el suport de les principals institucions que treballen els hàbits alimentaris al territori: L’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, l’organisme autònom de la Diputació de Girona Dipsalut, la Comissió de prevenció i promoció de la salut dels Serveis Integrats del Baix Empordà, així com altres entitats i empreses dedicades a aquest sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura