Els carrers de Sant Antoni s'omplen de carrosses sota un cel clar

Un any més els carrers de Sant Antoni s'omplen de carrosses i una seixantena de colles inicien la rua amb sofisticades disfresses i una assajada coreografia. Tot i ser un ambient de gresca i disbauxa, la feina que hi ha darrere és llarga i curosa, així ho demostren els vestits confeccionats al detall, la sincronització dels integrants i les elaborades carrosses que pràcticament són art. Pot ser per aquest motiu, l'escena de carnaval ens enlluerna tant.

I ja tenim aquí l'acte central del Carnaval de Sant Antoni: la seva rua, que s'ha celebrat aquest diumenge 19 de febrer a les 12 del migdia sota un cel clar i un sol radiant.

L'animada cercavila de carrosses i comparses s'ha concentrat al carrer Llescadors i ha començat el recorregut pel carrer Conrado Vilar, arribant a Plaça Catalunya i seguidament avançant al carrer Sant Antoni. Les colles, tot i dur dies de gresca i d'esforç físic a sobre, no es detenen.

Aquest any la colla dels Floppys 2.0, que es va crear fa 5 anys i actualment la formen una quarantena de persones, han estat els encarregats d'ostentar el títol de rei i reina. La rua de Sant Antoni ha estat organitzada per l'Agrupació de Carrossaires Calongins, i amb la col·laboració de la colla local Els Gambats.

Les colles han demostrat també, les sofisticades disfresses fetes a mà que han anat creant al llarg d'aquests dies de forma idèntica, per a tots els integrants de la colla, que oscil·len entre 40 i fins a 120 persones.

El carnaval, no té edat, i així queda demostrat a la seixantena de colles on damunt de les seves carrosses, podem trobar infants, joves i gent gran. De fet, un cop t'inicies dins del món carnavalesc, diuen que ja no en vols tornar a sortir.

El Carnaval de Sant Antoni, que se celebra del 9 al 28 de febrer, ha comptat amb les mítiques colles com Els Xatos, Xulivert, la colla Xerinola, Ni fu ni fa i els Tocats dels Collons, entre d'altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura