Tot a punt per la Processó de Verges

Verges

Data: 17/04/2019

INTERVÉ: Rosa Serra, direcció

Els vergelitans ultimen els darrers detalls per viure aquest Dijous Sant el gran moment de l'any al seu poble: la Processó de Verges. Dividits en grups de feina de material, vestuari, actuació, manages o Dansa de la mort, d'una manera o una altra a tothom li toca de prop la preparació d'aquesta representació que omplirà els carrers del centre històric amb centenars de visitants. 

És fàcil associar la Processó de Verges amb la Dansa de la Mort, una herència medieval única a Catalunya, però la processó és molt més que això. A la tarda hi ha la desfilada de manages, i al vespre, a partir de les deu, es representen teatralment a la Plaça de la Vila els últims dies de la vida de Crist. Un cop Jesús tingui la creu sobre les espatlles arranca una processó pel poble, Dansa de la Mort inclosa, que culminarà amb la crucifixió. 

Enguany els preparatius s'han allargat una mica més del mes i mig habitual perquè l'actor que fa de Jesucrist és nou. Els darrers divuit anys l'havia encarnat l'actual alcalde, Ignasi Sabater, que, ironies del destí, ara farà de Judes. Una altra novetat d'aquesta edició és la presència femenina entre els manages

L'espectacle tal i com es viu els darrers temps està ideat pel vergelità més il·lustre de tots: Lluís Llach. Llach va adaptar-lo el 2009 i dirigir-lo durant tres anys per tal de fer compatibles la tradició amb l'època actual. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura