La Sopa de Verges, un clàssic del dimarts de Carnaval

INTERVÉ: Joan Maria Brusi, Associació La Sopa de Verges

El dimarts de Carnaval és sinònim de Sopa de Verges. Durant aquest dia la gent de l'Associació de La Sopa de Verges, integrada per vergelitans però també per empordanesos d'arreu, ofereixen al seu poble i a tots els que hi peregrinen un plat d'aquesta menja tradicional que s'ha convertit en una de les dues festes locals úniques, juntament amb la Processó. 

S'hi posen dies abans, començant per anar a fer llenya. Un cop arribat el diumenge de Carnaval es fa la cercavila de recapte. Les cases de Verges entreguen hortalisses, llegums i diners per acabar d'adquirir els ingredients. La recepta d'aquesta escudella barrejada la completen elements contundents com carns de tots tipus, sagí salat o molt de greix. Tot i així, lluny de ser una sopa 'light', és més lleugera que durant l'època medieval. 

Els plats i els bols exclusius de cada edició s'omplen gràcies a la feina de l'Associació de La Sopa, que enguany ha preparat unes 2.500 racions provinents de 27 peroles bullint. Ja s'hi posen el dilluns abans, fent els preparatius i un sopar popular. El dimarts a les 7 del matí arrenca el xup xup. L'associació forma part de la Federació d'Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques

Aprofitant que era dia festiu, Verges ha celebrat també el Carnaval amb els més petits del municipi. Hi ha hagut animació infantil i no hi han faltat les disfresses. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura