Calella de Palafrugell celebra la 30a trobada d'Embarcacions Tradicionals de Vela Llatina

Palafrugell

Data: 26/06/2022

La Platja de Port Bo de Calella de Palafrugell es va omplir de veles llatines a causa de la Trobada d'Embarcacions Tradicionals. Unes jornades de quatre dies que van permetre als visitants veure i aprendre com es navega amb aquestes barques. D'aquesta manera, la festa també serveix per reivindicar una forma de navegar tradicional al mar Mediterrani.

Coincidint amb la Festa Major de Calella de Palafrugell, es va celebrar la 30a edició de la Trobada d'Embarcacions Tradicionals de Vela Llatina. Una tradició de principis dels anys noranta on es troben una vintena d'embarcacions que naveguen per la costa de Palafrugell. La trobada no només vol ser un escenari on tothom pugui veure de prop les diferents barques tradicionals, sinó que vol mostrar com es navegava i aconseguir la interacció amb els visitants perquè s'interessin més per aquest patrimoni.

És per això que durant els quatre dies, les diferents embarcacions van sortir a navegar fins a la Fosca o les illes Formigues. Els navegants també fan dinars i sopars de germanor i celebrar plegats la Festa de Sant Pere, que és el patró dels pescadors i reivindicar també les festes més populars.

Algunes de les embarcacions que es van trobar a la platja de Port Bo venien des de la Catalunya Nord. Tot i això, els navegants demanen millors condicions econòmiques per aconseguir amarratge, ja que molts no hi han pogut participar

La navegació de vela llatina és una de les tradicions de la nàutica mediterrània. És per això que des de Croàcia i diversos països del Mar Mediterrani estan treballant per tramitar a la UNESCO la petició perquè la navegació amb vela llatina sigui declarada Patrimoni Material de la Humanitat. D'aquesta manera podran potenciar encara més aquesta pràctica i obtenir més suports per part de l'administració.

Després de la trobada d'Embarcacions Tradicionals, a Calella de Palafrugell ja esperen la 55a Cantada d'Havaneres del dissabte vinent dos de juliol.. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura