El 5è Fringe de Torroella de Montgrí L’Estartit es consolida com l'espai pel nou talent

El 5è Fringe de Torroella de Montgrí L’Estartit es consolida com l'espai pel nou talent
Torroella de Montgrí

Data: 13/06/2018

El Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí i amb el suport de la Fundació Banc de Sabadell, arriba la seva 5a edició consolidat com a l'espai pel nou talent musical a l'estiu a Catalunya.

El Festival, que se celebrarà entre el 26 i 29 de juliol a Torroella de Montgrí i L’Estartit, acollirà una seixantena de joves intèrprets d'alguns dels millors conservatoris i escoles superiors de música d’Europa que oferiran un total de 18 concerts gratuïts d'estils musicals que van de la música clàssica al pop-rock, passant per la música contemporània, el jazz, el blues, el folk i la música fusió. En aquesta 5a edició, els concerts es concentraran en dos espais: el Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas, a Torroella de Montgrí, i el nou espai per concerts del Molinet, a L'Estartit.

La concentració en un únic espai a Torroella ve donada pel fet que aquest any tots els grups i intèrprets de música clàssica (sis) inclouen pianista, excepte un cas. "El Fringe és un festival que varia en funció dels grups i intèrprets que cada any que hi participen. Sempre busquen el millor espai possible pel tipus de concert i en el cas del piano, el millor espai actualment per aquests concerts és el Museu Palau Solterra-Fundació Vila Casas. Aprofitarem aquesta circumstància per millorar les condicions de comoditat de l'espai respecte a edicions anteriors per afavorir així l'experiència musical que volem oferir al públic", explica Eduard Balaguer, coordinador del Fringe.

Mentre Torroella de Montgrí acollirà els concerts de música clàssica i contemporània, el nou espai de concerts del Molinet, a L'Estartit, al cap de la Barra, serà l'escenari privilegiat pels concerts de jazz, pop-rock i folk. El divendres 27 de juliol es reserva pels concerts de jazz, quatre grups en aquesta edició, i el diumenge 29, com a clausura del Fringe, s'hi celebraran els concerts dels grups de música folk i pop-rock. El Molinet inclourà un espai d’oci i restauració de Food trucks. “Un dels valors essencials del Fringe és el diàleg permanent que estableix entre el trinomi d’educació, cultura i societat”, subratlla Montse Faura, directora artística del festival. Amb cinc edicions, el Fringe ja és un espai imprescindible que posa en diàleg permanent a músics de noves generacions i de diferents procedències internacionals. “El festival és un laboratori, un espai pràctic d’aprenentatge professional per a tots els que el fan possible i un espai també de promoció per a formacions emergents d'alta volada musical que, malauradament, avui en dia no tenen cabuda en les programacions centrals dels festivals i les programacions estables dels auditoris”, conclou Faura.

Com en edicions anteriors, Joventuts Musicals de Catalunya seleccionarà una de les propostes musicals presentades en el Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit per a ser inclosa en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada 2019-2020. Els artistes que participen en el 5è Fringe Festival de Torroella de Montgrí-L'Estartit han estat seleccionats pels conservatoris, escoles superiors de música i institucions que col·laboren amb el Festival.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura