La Colla Gegantera Ganxona recupera l'antiga Festa de Sant Sebastià

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local que se celebrava en honor al dia de Sant Sebastià i incloïa la participació de cavallets i l'home dels coixins. Aquesta celebració està documentada en el "Costumari Català" de Joan Amades.

La Colla Gegantera Ganxona ha recuperat una antiga festivitat local, que antigament se celebrava per la data de Sant Sebastià i feia sortir cavallets i una figura anomenada popularment com "l'home dels coixins".

Les referències surten publicades al Costumari Català de Joan Amades, on es diu que per Sant Sebastià "a Sant Feliu de Guíxols havien fet una gran festa. La part més important consistia en grans ballades de sardanes."

La vetllada ha transcorregut amb diverses activitats relacionades amb el món geganter, pensades tant per a la mainada com pels adults, repartides pels diferents carrers i places del centre de la ciutat, durant tot el passat dissabte. Entre les quals cal destacar, la ballada conjunta que s'ha fet al migdia a la Plaça del Mercat.

Més de cent anys després i en motiu del 25è aniversari de la recuperació dels cavallets, ha tornat a la ciutat l'entranyable personatge, conegut com l'home dels coixins.

La primera edició de la recuperada festa de Sant Sebastià ha estat un èxit, la qual aporta un valor afegit més al patrimoni històric i cultural del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura