L'àliga de La Bisbal convida a l'àliga torroellenca a la festa major de tardor

La Bisbal d'Empordà

Data: 23/10/2017

Fa 20 anys que existeix aquesta àliga a La Bisbal d'Empordà, una rèplica de l'original que es queda tot l'any a l'interior de l'església. Aquesta en canvi surt cada any per la Festa Major de La Bisbal recordant aquest component del bestiari festiu català. Aquest dissabte i per primera vegada s'ha convidat a una altra àliga a la capital del Baix Empordà. Es tracta de la recentment recuperada àliga de Torroella de Montgrí, juntes van fer una cercavila pel centre de La Bisbal en motiu de la Festa Major de tardor.

L'àliga de La Bisbal és una peça formada per una estructura de fusta i arpilleria i revestida de petites peces de pell a manera de plomes dentades, daurades. És l'element del bestiari festiu que simbolitza al poder i que amb la seva presència honora als hostes. La rèplica està feta de fibra de vidre perquè sigui lleugera. Cada àliga té el seu ball solemne. És un element que simbolitza el poder municipal i per això llueixen corona. L'amfitriona, la bisbalenca, a més porta un ram de flors al bec.

Aquesta trobada d'àligues i cercavila s'ha organitzat en motiu de la Festa Major de tardor, aquesta és una festa que ha aparegut nova a conseqüència dels actes de la Festa que es van suspendre pels atemptats terroristes de Cambrils i Barcelona. El 15 d'agost l'àliga bisbalenca ja va ballar però des de l'associació Amics de l'Àliga han volgut sumar-se a la festa de tardor organitzant aquesta trobada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura