L’exposició PhotoEnlace'23 mostra obres de 4 artistes de diferents generacions

Aquesta tardor l'espai Enlace Art in Progress està d'estrena amb PhotoEnlace'23, la primera de les quals vol arribar a ser una llarga llista d'exposicions dedicades al món de la fotografia. En aquesta ocasió, l'exposició reuneix obres de 4 artistes de diferents generacions a on el diàleg, el debat, la interacció i la reflexió estan servits.

Enlace Art in Progress, un espai sense límits pels artistes ubicat a Serra de Daró, que el poden utilitzar com a taller, com a espai expositiu, a on preparar projectes, fer residències o qualsevol altre ús relacionat amb el món de l'art, aquesta tardor estrena la primera d'una sèrie d'exposicions dedicada al món de la fotografia, anomenada PhotoEnlace'23.

Així, amb una quàdruple proposta, la galeria acull obres dels artistes Michael Dunev, Duaita Prats, Brume i Maria Alzamora, convertint de mica en mica, l'Empordà en un lloc de parada obligada per totes aquelles persones que gaudeixen d'aquest format artístic.

Michael Dunev, resident a Torroella de Montgrí, es dedica des dels anys 70 a captar i recollir amb la seva càmera allò que ell anomena els 'instants irrepetibles'.

El seu treball és fruit dels nombrosos viatges fets, i el seu ull ens porta arreu, sense oblidar-se mai del que tenim més a prop, com la fantàstica col·lecció de cabanes fetes a la Gola del Ter, una de les seves sèries  exposades.

Duaita Prats, amb 'Under my skin', ens porta el seu projecte més íntim i personal. Unes obres que no deixen indiferent a ningú, amb l'afegit d'uns marcs recuperats i manipulats expressament per l'ocasió, i on l'artista es despulla de prejudicis per mostrar-se lliurement i absolutament empoderada. Una sèrie de treballs amb base fotogràfica, però tot peces úniques i sense possibilitat de repetició.

Sota el nom artístic de Brume s'amaga l'artista francesa Clarie Cayla, resident a Terrades. En aquesta exposició presenta obres que pertanyen a dues sèries recents, Être i Two People.

A la primera escenifica retrats, centrant-se en la dimensió ucrònica de personatges quotidians, com si volguessin escapar de la seva pròpia figura, mentre que a Two People, a partir de la singularitat de cada personatge, intenta aparellar-lo amb algú que no necessàriament és del mateix temps o espai.

La darrera de les artistes que trobem és Maria Alzamora. La més jove de les participants, però amb un camí molt ferm i definit. Actualment viu i treballa a Londres, i ens presenta 'El gest mínim', la sèrie que li va valer el premi de fotografia de la fundació Vila Casas el passat 2020.

Unes obres que no tothom va poder gaudir per culpa de la pandèmia i les seves limitacions de mobilitat, i que destaquen per un estudi acurat de la relació amb el nostre cos a partir del moviment de diferents ballarins.

En conjunt, la galeria Enlace Art in Progress de Serra de Daró, ens porta quatre exposicions  de quatre artistes de diferents generacions. Així, s'assegura que el diàleg estigui servit, i que a més, es pot visitar fins a finals de desembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura