La cercavila de capgrossos i gegantons manté viva la festa a Torroella

Els gegants i capgrossos són sempre protagonistes a les festes majors i Torroella de Montgrí no és una excepció. El ball dels capgrossos i gegantons ha omplert la Plaça de la Vila per després continuar amb una cercavila. Un acte on s'ha vist un gran nombre de nois i noies portant els gegantons, demostrant l'impacte d'aquesta activitat cultural en els més petits de la ciutat. 

Durant el cap de setmana La Festa Major de Sant Genís a Torroella de Montgrí no s'ha aturat. La cercavila de capgrossos i gegantons ha fet despertar el municipi el matí de dissabte per mostrar que la vila encara tenia ganes de festa. La Plaça de la Vila ha lluït amb els gegantons i els veïns que han ballat al seu costat. Després ha estat el torn d'una cercavila més curta, perquè els més petits de la vila també puguin portar els gegantons i capgrossos.

La presència de nois i noies que són membres de la colla demostra la importància que tenen els geganters a la vila. L'objectiu és que aquest nombre augmenti perquè tenen al cap restaurar un parell de capgrossos i crear alguna figura més pel correfoc. Al final de la cercavila hi ha hagut el ball.

Tothom ha envoltat els capgrossos, s'ha fet el silenci i la música ha començat a sonar. Una manera especial de tancar la cercavila. Aquesta ha donat pas al vermut explosiu.

Els gegants són un dels actes populars amb més tradició a Catalunya. És per això que a cada trobada gegantera i a cada acte de les festes majors sempre hi ha gent de totes les edats acompanyant-los. Un suport que fa que les colles vegin recompensada tota la feina durant l'any per tenir els gegants i capgrossos a punt per a la festa.

Una festa major on tampoc hi han faltat espectacles d'animació i concerts on tothom ha sortit al carrer. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura