Monalisi Palamós presenta Connectar amb la font de l'ésser i El missatge de la Deessa

Palamós

Data: 07/06/2024

Conversem amb en Matt Denegrevaught (Méxic) i l'Ana Béjar (Saragossa), els artistes responsables de la mostra que pot ser visitada a la galeria Monalisi de Palamós durant tot el mes de juny.

Aquest mes de juny, la galeria Monalisi de Palamós ha emplenat el seu espai expositiu amb la mostra de pintura "Connectar amb la font de l'ésser" i les escultures de "El missatge de la Deessa".

L'artista i ballarí Matt, originari de Mèxic, porta a Palamós una mostra artística que reflecteix els seus orígens rítmics del món de la dansa i la seva passió per la pintura a l'oli. Des d'una quarta generació de família de pintors i resident al país, arriba a Palamós després de deixar empremta a Sant Feliu de Guíxols amb Connectar amb la font de l'ésser. Comparteix que li agrada molt la riquesa del teixit cultural que amaga la Costa Brava i Catalunya.

"La vida la experimentamos desde lo que tenemos dentro i luego manifestamos fuera"
Aquest seguit de quadres d'en Matt són obres abstractes que busquen ser la màxima expressió del que l'ésser humà és capaç de percebre i treure. Utilitza la pintura per plasmar "la totalidad de lo que siento antes de ponerle palabras". L'obra que en Matt destaca de la mostra és "Sol humano". Després de Palamós, les obres aniran cap a Suïssa. A partir d'aquí en Matt es troba obert a qualsevol proposta que li arribi.

Parlant de propostes, cal parlar de la que acompanya l'obra d'en Matt: la col·lecció d'escultures "El missatge de la Deessa" d'Ana Béjar.
L'Ana és escultora, tot i que abans hibridava la seva creació entre l'escultura i la pintura. Després de molts anys estudiant el neolític europeu, la mitologia, i sobretot la prehistòria, tot plegat ha esdevingut la seva font d'inspiració per arribar a crear aquestes escultures. Cada una més expressiva i amb mirades captivadores i molt realistes davant de l'ull humà.

A partir d'aquesta inspiració, l'Ana va començar a crear amb altres influències artístiques que li agraden molt, com al celta. El concepte, "El missatge de la Deessa", amaga la petjada de la història dels nostres avantpassats més antics on convivien en civilitzacions feministes, sense violència, de ment positiva, on la mort era un tema present i on la figura de la dona deessa, ho era tot: regeneració, vida, creació i natura.

"La diosa está renaciendo ahora"
En conversa amb l'artista, relacionem la temàtica amb l'empoderament femení i la lluita de la dona per la seva posició en la història actual. Com si tornéssim a ressorgir la cultura neolítica al nostre present, una cultura que segons l'artista "tenim en el nostre subconscient".

Ambdues exposicions estaran disponibles durant el mes de juny a la galeria Monalisi de Palamós. Isabel Castro, presidenta de l'associació i a l'atenció del públic de la galeria, ens recorda els seus horaris i convida a tothom a gaudir d'aquestes dues grans mostres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura