Xavi Lloses ha presentat 'Benaurats' acompanyat pel Quartet Brossa

El Festival de la Porta Ferrada ha programat novament talent ganxó en aquesta 56a edició. Aquest dijous el públic del festival va gaudir d'una impecable posada en escena del músic guixolenc Xavi Lloses que amb el seu piano i acompanyat de les cordes del Quartet Brossa va aconseguir emmudir el teatre auditori Narcís Masferrer. La música i les projeccions audiovisuals que l'artista també ganxó Àlex Pallí sobreposava a l'espectacle dansaven unides creant un ambient màgic i especial entre les parets del teatre.

L'espectacle començava a toc de sirena amb la incorporació progessiva dels músics del Quartet Brossa i amb una escassa il·luminació que es va mantenir durant l'espectaclecom un fil musical més de l'espectacle. Els darrers en pujar damunt l'escenari van ser Lloses i Pallí. L'espectacle va anar in crescendo i el públic va seguir en tot moment la performance que se'ls proposava dins d'aquest concert del cicle de cambra del Porta Ferrada.

Xavi Lloses amb aquest espectacle dóna treva a la seva famosa condició d’antipianista i presenta 'Benaurats', un espectacle indescriptible amb duets de cotxes teledirigits amb viola i ritmes aleatoris mitjançant pilotes de ping-pong. Aliat, aquesta vegada, amb el Quartet Brossa una formació que s'ha posat al servei de músics com Standstill, Pau Vallvé i Sílvia Pérez Cruz i amb la inventiva  audiovisual de l’artista Àlex Pallí Lloses posava en escena tot un seguit de càpsules performatives.

Lloses és productor i col·laborador de músics com Sisa, Marina Rossell i Gerard Quintana, fundador de la Corporació Terrorista per a la Difusió del So i guanyador, l’any 1993, del Premi Puig-Porret per la instal·lació sonora Nautiluslab. És per tant un dels artistes sonors amb més afany explorador de Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura