Palamós celebra la 38a Mostra de l'Havanera Catalana enguany dedicada a Pere Ferrer

Palamós

Data: 15/08/2019

Port Bo, Peix Fregit, Neus Mar i L'Espingari han interpretat bona part de les millors peces del seu ampli repertori a la Mostra de l'Havanera Catalana de Palamós, un esdeveniment popular amb una llarga tradició que ha arribat a la seva 38a edició i que va néixer impulsada per reconeguts compositors com José Luís Ortega Monasterio amb l'objectiu de fomentar la creació d'havaneres en català l'any 1981.

Els protagonistes d'enguany van fer un repàs per les millors havaneres catalanes, de la cançó 'Oreneta' a 'Vestida de Nit' passant per 'Paraules d'amor' o 'Girona m'enamora'. La vetllada va finalitzar a ritme de 'El Meu Avi', cantada conjuntament pels quatre grups.

Enguany amb un toc nostàlgic, la mostra va anar dedicada a un dels tres components del grup L'Espingari, Pere Ferrer, que els va deixar fa poc més d'un mes.

Per altra banda, com indica la tradició, una cantada d'havaneres no s'entén sense un cremat a prop i d'això tampoc en va faltar.

Les condicions d'acústica de l'Arbreda han convertit la Mostra de l'Havanera en un veritable concert que ha portat als mateixos grups participants al llarg d'aquests anys a batejar l'Arbreda, com el 'palau de l'havanera'.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura