Palamós allarga la llicència d'obres del Mas Perals

Palamós

Data: 08/05/2024

L'Ajuntament de Palamós ha allargat la llicència d'obres del Mas Perals. Es tracta d'una masia de l'edat mitjana que es transformarà en un hotel de 3 estrelles. El 2021 es va atorgar la llicència original, però els propietaris necessiten més temps per acabar de polir i arreglar l'immoble.

El Mas Perals o també anomenat Mas Aguilar, Mas del Gall,  Can Grassot o Torre Gallarda és una masia situada al barri al Figuerar a Palamós, entre camps i a la falda del Puig d'en Perals. L'edifici està inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i està documentat des de l'any 1191, tot i que l'edifici actual correspon a les reformes fetes durant el segle XVI. 

Actualment, els propietaris del mas tenen previst canviar l'ús de l'immoble i es convertirà en un habitatge unifamiliar i en un hotel de tres estrelles amb dotze habitacions. Ja el 2021 la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palamós va aprovar la llicència d'obres per reformar-lo, amb un pressupost de 710.000 euros i ara el consistori ha allargat aquesta llicència per tal que es puguin acabar les actuacions previstes.
 


És una masia que té els seus origines a l'edat mitjana i quan va haver-hi la proposta de rehabilitar-la i no només de dedicar-la a l'ús particular sinó també convertir-la en un establiment, allotjament hoteler, va ser una alegria per nosaltres. Amb el període que s'havia atorgat la llicència no s'ha tingut temps de fer totes les obres de rehabilitació i, per tant, s'allarga la llicència. Esperem ben aviat poder tenir obert aquest establiment al municipi, un petit allotjament que lliga molt amb aquesta proposta de qualitat que busca el municipi." Lluis Puig, alcalde de Palamós 

Segons diversos historiadors, es creu que el mas estava fortificat amb una torre de defensa tot i que en l'actualitat no es conserva. El que sí que es pot veure és una portalada adovellada i en la seva clau hi ha un escut amb un gall del 1568. Hi ha també algunes finestres renaixentistes i a l'interior es conserven les llindes datades del segle XVI.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura