Demà se celebra la tradicional i multitudinària Processó de Verges

Verges

Data: 28/03/2018

Verges es tornarà a omplir aquest Dijous Sant de visitants que desitgen viure la Processó, una festa declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional i que conserva la Dansa de la Mort un ball que té els seus orígens entre els segles XIV i XVII quan les epidèmies de pesta van assolar Europa. Verges és de les poques poblacions que conserven la dansa de la mort i un any més recorrerà els carrers del municipi aquest any amb el fitxatge de les primeres nenes de la història en ballar-hi. Són la Nora i la Mar que van passar el càsting i formen part dels 5 infants que salten i porten les torxes de la dansa de la mort.

Dies intensos d'assajos els que està vivint el municipi de Verges en aquestes últimes setmanes prèvies al gran dia, Dijous Sant. Pràcticament tot el poble està implicat d'una o altra manera a la Processó de Verges que consta de 3 parts. L'activitat començarà a les 5 de la tarda amb la Desfilada de les Manages que recorren el poble per anar a buscar les imatges que es guarneixen en diferents cases del poble. Això dura un parell d'hores. Després el municipi es comença a omplir de gent que vol veure la representació del Misteri de la Passió a la Plaça amb prèvia entrada comprada i a la mitjanit arrenca la Processó pels carrers del poble, aquesta última gratuïta. 

Aquesta serà la última Processó per aquest Jesucrist. Ell actualment és l'alcalde de Verges i des de fa 18 anys té el paper de Jesucrist a la Processó del poble. Finalment s'acomiadarà del paper protagonista de la Passió.

Qui vulgui assistir a la Processó que arribi aviat al poble ja que milers de persones s'hi acosten per presenciar aquest espectacle vergelità.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura