La Cuina de l'Empordanet edita un llibre per homenatjar diverses generacions de pescadors

Vall-llobrega

Data: 06/09/2023

La Cuina de l'Empordanet ha editat el llibre "Memòries de la Tradició Pesquera i gastronòmica de la Costa Brava.  Es tracta d'un homenatge a diverses generacions de pescadors del territori i també del producte que han capturat i de la cuina marinera. Durant les presentacions del llibre en diversos municipis s'han programat un show cooking amb el cartell de places exhaurides. 

Aquest és el llibre "Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava" que ha editat el col·lectiu gastronòmic La Cuina de l'Empordanet. És un projecte confinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, a tra´ves del Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Gosta Brava.

El llibre consta de tretze capítols, cada un d’ells dedicat a una població diferent de la Costa Brava on s’hi pesca a nivell professional o s’hi ha pescat històricament, encara que l’activitat ara hi sigui anecdòtica o inexistent. Alguns dels nuclis mariners visitats són l’Estartit, sa Riera, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell, Palamós o Sant Feliu de Guíxols. 

 A cada una d’aquestes poblacions s’han entrevistat personatges relacionats durant anys amb el món de la pesca. La majoria són pescadors jubilats, tot i que encara n’hi ha algun actiu. D’altres són gent que ha viscut la pesca molt de prop a casa seva.Per tant, és un homenatge a diverses generacions de pescadors, el peix que han pescat i la cuina que han fet possible.

Cada capítol està complementat amb una recepta d’un restaurant membre de la Cuina de l’Empordanet, feta a partir d’alguna de les espècies de peix o marisc que els personatges entrevistats destaquen com a especialment rellevants en la història pesquera dels seus pobles. 

En total s'han imprès 1.000 còpies del llibres i , es pot obtenir demanant un plat de la carta de qualsevol dels restaurants del col·lectiu que estigui fet a base d’alguna de les espècies pesqueres triades pel projecte. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura