Peratallada reviu el seu passat medieval

Forallac

Data: 07/10/2023

Peratallada ha reviscut el seu passat medieval amb la 27a edició de la Fira Medieval que se celebra cada any en el nucli antic de la vila, que s'ha omplert per a l'ocasió de parades d'artesans, productes naturals com embotits i formatges, tot dinamitzat amb espectacles de joglars i personatges de l'època.

Peratallada és una vila que encara avui conserva l'encant medieval del seu passat amb petits carrers de pedra i el seu majestuós castell, el qual va ser el centre de la baronia que pertanyia al llinatge dels Peratallada, documentats del segle XI.

Per aquest motiu i recuperant l'esplendor del seu passat, el poble organitza cada any la Fira Medieval, que amb aquesta ha arribat a la seva 27a edició, on tot el nucli antic s'omple de parades d'artesans, productes naturals com embotits i formatges, tot dinamitzat amb espectacles de joglars i personatges de l'època.

En moltes ocasions, es recreen oficis que avui en dia han quedat obsolets, a causa de l'avenç tecnològic i la producció en massa industrial, però que han sabut fer-se un lloc en el mercat, oferint productes de qualitat fets a mà i que ofereixen una experiència més propera i personalitzada amb el client.

Amb tot, la Fira Medieval de Peratallada transporta als seus visitants a l'edat mitjana, on es pot conèixer i sentir de primera mà l'essència d'aquella època i encara avui present a l'estructura arquitectònica ben conservada com a testimoni d'aquell passat feudal, que fan de la fira una experiència única i fidel a la realitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura