La música de cambra futurista arriba al Porta Ferrada amb Ólafur Arnalds

Un dels principals referents en l'escena contemporània i dels músics més creatius del segle XXI com és Ólafur Arnalds s'ha estrenat al Festival Porta Ferrada amb la seva música de cambra futurista que molts descriuen com a "sons màgics".

Arnalds va començar la seva actuació tocant amb el seu piano i en solitari la peça 'Árbakkinn', del disc 'Island songs'. Durant aquesta es van sumar a l'artista un quartet de corda format per un violoncel, dos violins i una viola en una posada en escena que posava les emocions a flor de pell tant per la música com per la imatge visual.

Abans d'interpretar el segon tema, va demanar al públic que l'acompanyés cantant per enregistrar les seves veus i poder-les utilitzar posteriorment. Després de l'experiment es va sumar un artista més a l'escenari, el bateria, per interpretar 'Only the winds'.

D'altres cançons com 'Verses', 'Momentary', 'Saman', 'Ypsilon' o 'Doria', també van sonar al festival ganxó transportant al públic a paisatges plens de bellesa melancòlica. L'última en ser interpretada, i per tant, en tancar el concert, va ser 'Lag Fyrir öomu', dedicada a la seva àvia i de les més emotives del repertori de l'artista.

El so d'Ólafur Arnalds es podria definir com a nou i clàssic a la vegada, però, sobretot, delicat i emotiu.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura